Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

(DOWNLOAD) "Frihetens rena sak" by Johan Svedjedal " Book PDF Kindle ePub Free

Frihetens rena sak

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: Frihetens rena sak
  • Author : Johan Svedjedal
  • Release Date : January 14, 2009
  • Genre: Nonfiction,Books,
  • Pages : * pages
  • Size : 1168 KB

Description

Han var den liberale debattören som utmanade samhĂ€llets eliter – men som i sin tur fick se sig utmanad av Ă€nnu radikalare socialister. Han var romanförfattaren som skrev i tidens populĂ€ra genrer och sökte en stor publik – men vars litterĂ€ra rykte blev allt mer skamfilat. Han drömde om en framtid som reformsinnad diktarprĂ€st – men utsattes för förföljelse frĂ„n kyrkan. Han var resenĂ€r och familjeförsörjare, aspirerande Ă€mbetsman och offentlig drömmare.

Den avslutande delen av Johan Svedjedals stora biografi över C. J. L. Almqvist (1793-1866) följer hans verksamhet frĂ„n början av 1840-talet. Almqvist levde i skandalen efter Det gĂ„r an (utgiven 1839) och försörjde sig som skribent i Lars Johan Hiertas liberala Aftonbladet. Han skrev en rad stora romaner, men kunde ocksĂ„ Ă„teruppta utgivningen av samlingsverket Törnrosens Bok – samtidigt som han kĂ€mpade med dĂ„lig ekonomi.

Allt avbröts av katastrofen nÀr han 1851 flydde ur landet, anklagad för att ha plundrat och försökt mörda en procentare. Flykten gick till USA dÀr han levde under antagna namn och som bigamist.

Frihetens rena sak skildrar ett kvarts sekel av ett författarliv som har fortsatt att fascinera eftervÀrlden. Vad lÄg egentligen bakom hÀndelserna 1851? Var Almqvist skyldig? Eller var han utsatt för en konspiration? Med hjÀlp av tidigare inte utnyttjat material belyser Johan Svedjedal en av den svenska litteraturhistoriens stora tvistefrÄgor.

Frihetens rena sak Àr den tredje delen av en biografi dÀr de tvÄ tidigare delarna har vÀckt bred uppmÀrksamhet, KÀrlek Àr (2007) och Rosor, törnen (2008).

Denna e-boksutgÄva Àr digitalt anpassad och innehÄller inte nÄgra bilder.


PDF Books "Frihetens rena sak" Online ePub Kindle